Kraniosakral terapi – behandlingen

Janes hälsa kraniosakral terapi häst

Man hjälper kroppen att läka sig själv.

Behandlingen

Själva behandlingen är väldigt mjuk.
Den går till så att när terapeuten lägger handen på ett problemområde så kommer kroppen svara med att mycket subtilt dra ihop sig åt något håll, oftast det håll där problemet finns.

Kroppen visar vilka besvär som är i prioritet för behandling. Terapeuten följer då mycket mjukt med i den rörelsen som kroppen själv visat att den vill. Så länge nya rörelser sker följer man med med handen, samtidigt som man hindrar rörelsen att gå tillbaka exakt samma väg som den kom. Det som händer då är att området skickar SOS-signaler till hjärnan. Hjärnan svarar med att skicka tillbaka signaler som ökar blodcirkulationen med närings- och syretillförseln i det området och ökar utrensningen av slaggprodukter.

Behandlingen är väldigt effektiv att lösa upp blockeringar i bindväv och luckra upp ärrvävnader. Bindväv finns överallt i kroppen och bindvävens uppgift är att stödja och hålla allt på rätt plats. Man kan följa samma bindvävs ”trådar” från huvudet, genom kroppen och ända ner under fötterna. På grund av detta får man ofta en effekt även på helt andra ställen i kroppen än där man för tillfället behandlar. Genom att bindväven binder samman allt så kan man också behandla mycket i hela kroppen från samma ställe, som exempelvis SBS-leden eller sakrum. Man hjälper kroppen att läka sig själv.